İZAYDAŞ FRANSADA GERÇEKLEŞEN EURİTS GENEL KURULUNA KATILDI
Avrupa Atık Yakma Birliği (EURİTS) Genel Kurulu bu yıl TREDİ firmasının ev sahipliğinde Fransanın Lyon kentinde gerçekleşti. Genel Kurula İZAYDAŞ ı temsilen Genel Müdür Yardımcımız İsmail Uludağ ile Yakma Şefimiz Mustafa Gündüz katıldılar. Dönem Başkanı Göran Eriksson tarafından yapılan açılış ve hoş geldiniz konuşmasının ardından gündem okunarak iki gün süren birleşim başlatıldı.
Kurulun ilk gününde katılımcılar tarafından hazırlanan sunumlar yapıldı.
Sunumlarda ; Çevrede bulunan PCB lerin döngü ve kaynakları, düşük, orta ve yüksek klorlu PCB lerin atmosfer ve Biyo sistemlerdeki döngüleri ve PCB lerin biyo-sistemlerdeki etkilerinin yıllarca devam edeceği ifade edildi.
Tehlikeli atıkların döner fırında yakılmasının yaşam döngü analizi ilgi ile izlenen sunumlar arasında yerini alırken, Atık yönetiminde karakterizasyon ile ilgili önlemler ve yönergeler hakkında bilgiler aktarıldı.”
Genel Kurulun ikinci günü ise; EURİTS bilançosu sunumu dönem başkanı tarafından yapıldı ve tasdik edildi.
İZAYDAŞ adına Teknik Genel Müdür Yardımcımız İsmail Uludağ kapsamlı bir sunum yaparak Türkiye deki ekonomik gelişmelerin yanında çevre mevzuatındaki değişiklikler, atık yönetimi ile ilgili gelişmeler ve rekabet durumu, İZAYDAŞ ın yeni yatırımları ve planları hakkında çeşitli bilgiler verdi. Yapılan sunum ve açıklamalar esnasında EURİTS üyelerinin ülkemize olan ilgileri gözlerden kaçmadı.
Sonrasında ise Tredi Salaise İncinerator teknik gezisi yapılarak tehlikeli ve tehlikesiz atık yakma tesisleri gezildi. Etkin ve verimli geçen genel kurulda İZAYDAŞ ın çalışmaları ve faaliyetleri ilgi izle izlenirken, atık yönetimi ve uygulamaları hususunda da çeşitli fikir alışverişleri yapılarak destek içerisinde çalışmalar devam edilmesi kararlaştırıldı.
Haber Resimleri







Diğer Haberler
-
İZAYDAŞ, ENERJİ VERİMLİLİĞİ FUARI´NDA
Enerji kültürü ve verimlilik bilincinin artırılmasının amaçlandığı 4. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı, İstanbul´da gerçekleştirildi. ..Haberin Devamı -
1 YILDA BİN 800 TON TIBBİ ATIK BERTARAF EDİLDİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ tıbbi atıkların bertarafı konusunda da Kocaeli8217;ye hizmet vermeye devam ediyor. ..Haberin Devamı -
Personel taşıma ihalesi tamamlandı
İZAYDAŞ Genel Müdürlüğü, personel taşıma ihalesini gerçekleştirdi. On bir (11) firmanın dosya aldığı ihaleye toplam yedi (7) firma katıldı...Haberin Devamı -
MİLLETVEKİLİ HAYDAR AKAR, İZAYDAŞ´TA
Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ve CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım, İZAYDAŞ8217;ı ziyaret etti. ..Haberin Devamı -
SARAÇ: YARIN İÇİN YENİ ADIMLAR ATMALIYIZ
İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, yılsonu değerlendirme toplantısında çalışanlarla bir araya geldi...Haberin Devamı