İZAYDAŞ SOMALİYE ATIK YÖNETİMİ DESTEĞİ VERİYOR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Türkiyeden geniş bir katılımla gerçekleştirdiği Somali ziyaretinin ardından kurulan ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağın başkanlığındaki Somali Yardımları Koordinasyon Kurulu, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) ‘nın organizasyonu ile Somalinin başkenti Mogadişuya teknik inceleme ziyaretinde bulunulmasını kararlaştırmıştı.
Bu karar doğrultusunda ülkemizin ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile konusunda uzman sivil ve özel sektör temsilcilerinden oluşan geniş katılımlı bir heyet 12 Eylül 2011 tarihinde Somalinin başkenti Mogadişuyu ziyaret etti.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlunun talimatı ile İZAYDAŞ İşletme Müdürü Aksel Cesur, Mogadişunun çevre sorunları ve atıklarının yönetimi ile ilgili olarak, yerinde teknik inceleme ve görüşmelerde bulunmak üzere söz konusu heyetle beraber Somaliye ziyarette bulundular.
Ziyaretin ardından açıklama yapan İZAYDAŞ İşletme Müdürü Aksel Cesur Somali seyahati ile ilgili izlenimlerini şöyle dile getirdi. Cesur; “Öncelikle Somalinin başkenti Mogadişuda durum basında izlediklerimizden çok daha kötüdür. Başbakanımızın ziyareti ve Türkiyeden sağlanan yardımların yerine ulaştırılmasından halk son derece memnun. Yardımlarla, yaşama dair ümitleri her geçen gün artmaktadır. Ayrıca alt yapı ve çevre sorunları büyük sorun teşkil etmektedir. Kent genelinde atık yönetimi yok. Tüm atıklar birbirine karışmış ve her yere dağılmış haldeler. Özellikle Hint Okyanusu kıyısı sahilleri atık deposu haline gelmiş durumdadır” dedi.
Ziyaret amacı çerçevesinde, Mogadişu kenti için atık yönetimi planı oluşturup, öncelikle, mevcut atıkların bertarafı için bölgesel bir çalışma yapılacağını dile getiren Cesur, devamında da atık yönetimi ve bertarafının sürekliliğini sağlayacak sistemleri projelendireceklerini söyledi.
Haber Resimleri




Diğer Haberler
-
YUVAM AKARCALI HANIMLAR İZAYDAŞ'TA
Bir süre önce Yuvam Akarca Toplu Yapı Yönetimi ile mahalle muhtarlarını ağırlayan İZAYDAŞ'a bu kez Yuvam Akarca sakinleri konuk oldu...Haberin Devamı -
ÇÖPLER KOCAELİYİ AYDINLATIYOR!
Kocaeli artık evsel çöpü de enerjiye dönüştürüyor. İZAYDAŞın 2012 yılı Mart ayında hizmete aldığı LFG tesisi, bugüne kadar 4 milyon kW elektrik üretti..Haberin Devamı -
İZAYDAŞ ULUSLARARASI ENERJİ KONGRESİ VE FUARINDA
Congresium Ankarada gerçekleştirilen Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarında İZAYDAŞ, “Atıktan Enerji Kaynağına…” adlı sunumla sektördeki lider duruşunu bir kez daha gözler önüne serdi. Farklı atıklardan enerji üretiminde kat ettiği mesafe ile dikkat çeken İZAYDAŞın çalışmaları katılımcılar tarafından ilgi gördü...Haberin Devamı -
İZAYDAŞ, YAŞAR TOSUNU UNUTMADI
İZAYDAŞ ın çevre bilincini genç nesillere daha iyi aktarabilmek amacıyla oluşturduğu İZAYCAN a çizgileriyle hayat veren Yaşar Tosun a “geçmiş olsun” ziyareti gerçekleştirildi...Haberin Devamı -
İZAYDAŞA AVRUPA ve AFRİKADAN ZİYARET
Sudan Cumhuriyetinin Başkonsolosu ve TÜBİTAK MAM Enerji Enstitüsünden uzman heyet ile Norveçte atık yönetimi ile ilgili yaklaşık 50 firmayı temsil eden Green Business adlı birlik yöneticileri İZAYDAŞı ziyaret etti...Haberin Devamı