BİYOGAZ ÜRETİM SİSTEMLERİ İÇİN İKİ ADET PATENT HAKKI ELDE ETTİK



İZAYDAŞ ve Kocaeli Üniversitesi arasında 2008 yılında yapılan Sanayi - Üniversite işbirliği protokolü çerçevesinde biyogaz üretimi için gerçekleştirilen AR-GE çalışmaları kapsamında geliştirilen ve deneme çalışmaları başarılı olan dört kademeli Biyogaz Üretim Tesisi ve Biyogaz yıkama ve filtreleme sistemi konularında 10 yıl süre için faydalı model hakkı alındı.

Birinci faydalı model dört kademeli Biyogaz Üretim Tesisi için alındı. Tesis tarımsal, evsel ve endüstriyel organik atıklar, enerji bitkileri, hayvan gübreleri veya bunların karışımları ile yüksek verimle çalışabiliyor. Geliştirilen sistem değişken atık miktar ve içerikleri ile çalışabilir özellikte, ayrıca elde edilen Biyogazdan elektrik üretilirken, atıklar geri kazanılmış, kaliteli organik gübre de elde edilmiş oluyor.

İkinci faydalı model ise Biyogaz yıkama ve filtreleme sistemi için alındı. Bu buluş; biyogazın içindeki aşındırıcı partikülleri ve korozif etkiye sahip olan nemi yıkayıcı sıvı içinde hapsediyor.  Biyogazı nemden arındırarak, biyogaz depo sistemi çalışma basıncını ayarlayabiliyor, biyogaz bünyesinde bulunabilen zehirli gazları aktif karbona emdirme yöntemi ile filtreliyor. Herhangi bir enerji girdisine gerek duyulmadan gaz deposunda oluşan basınç ile çalışıyor.

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünden Doç. Dr.Kadri Süleyman Yiğit, ile İZAYDAŞ çalışanları Makine Mühendisi Mustafa Gündüz ve Elektronik Mühendisi Gülay Şerit çalışmaları sonucunda 10 yıllık faydalı model belgelerine sahip oldular.


Haber Resimleri



        



Diğer Haberler

  • İZAYDAŞ, CARETTA´LARIN GELECEĞİ İÇİN KONUŞTU

    İZAYDAŞ, CARETTA´LARIN GELECEĞİ İÇİN KONUŞTU

    İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, atık yönetiminin Türkiye´deki lider kuruluşlarından biri olan İZAYDAŞ´ın faaliyet ve projelerini, Caretta kaplumbağa maskotu ile Akdeniz Oyunları´na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Mersin´de anlattı...Haberin Devamı
  • İSO´dan İZAYDAŞ´a plaket

    İSO´dan İZAYDAŞ´a plaket

    İstanbul Sanayi Odası 13. Çevre ve Şehircilik Ödülleri sahiplerini buldu. ..Haberin Devamı
  • 2012´Yİ DE REKORLARLA TAMAMLADIK

    2012´Yİ DE REKORLARLA TAMAMLADIK

    İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, 2011 yılında her alanda elde ettikleri rekor rakamları, geçen yıl daha da geliştirdiklerini söyledi...Haberin Devamı
  • İZAYDAŞ´A BİR KALİTE BELGESİ DAHA

    İZAYDAŞ´A BİR KALİTE BELGESİ DAHA

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ, daha kaliteli hizmet verebilmek amacıyla kendini geliştirmeye ve hizmet kalitesini artırmaya devam ediyor...Haberin Devamı
  • İZAYDAŞ´ta TİS görüşmeleri başladı

    İZAYDAŞ´ta TİS görüşmeleri başladı

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ´ta toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başladı. Yerel-Sen, TES- İŞ ve İZAYDAŞ´ın üst düzeyde temsil edildiği ilk toplantıda, toplam 40 madde geçildi. ..Haberin Devamı