İZAYDAŞ Atık Yönetimi Zirvesi’nde
Atık yönetiminde Türkiye’nin lider kuruluşu İZAYDAŞ, 2019 Atık Yönetimi Zirvesi’nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve özel sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Dört gün süren zirvede İZAYDAŞ, gerçekleştirdiği dört sunum ile örnek uygulamalarını tüm katılımcılarla paylaştı, büyük takdir topladı.
2019 ATIK YÖNETİMİ ZİRVESİ
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının öncülüğünde, atık yönetimi ile ilgili uygulamaların güçlendirilmesi, geliştirilmesi, çevre koruma ve ekonomik getirinin birlikte ele alınması ve sürdürülebilir kalkınma ilkelerinin hayata geçirilmesi ile sıfır atık yönetim politikasının hedef, risk ve faaliyetlerinin daha şeffaf ve analitik bir şekilde değerlendirilmesi amacıyla Antalya’da “2019 Atık Yönetimi Zirvesi” düzenlendi. Zirvede atık yönetimi konusunda çalışan; üniversite, özel sektör, kamu kurum kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarından yaklaşık 800 kişi katılım sağlayarak, 27 oturum başlığı altında 102 sunum gerçekleştirildi.
UYGULAMALAR TARTIŞILDI
Antalya’da dört gün süren Atık Yönetimi Zirvesi’ne İZAYDAŞ’ın yanı sıra bakanlık bürokratları, sektör temsilcileri, akademisyenler ve yerel yönetim sorumluları, üniversiteler, STK’lar, oda ve birlikler, enstitüler ve belediyelerden yetkililer katıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Muhammet Ecel’in açılışını yaptığı zirvede atık yönetimi ile ilgili uygulamalar tartışıldı, ilgili paydaş gruplar bilgi alışverişinde bulundu. Zirvenin kapanışına ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar katılarak bir konuşma gerçekleştirdi. Atık yönetimine artık yeni bir yaklaşımla baktıklarını söyleyen Mehmet Emin Birpınar; “Bu yeni yaklaşım bütüncül bir özellik gösteriyor. Diğer bakanlıklarla da koordinasyonu güçlendiriyoruz. Üniversite ve özel sektörün işbirliğiyle giderek artan sayıda proje yapıyoruz. Atık yönetiminde daha başarılı olmak için önümüzdeki süreçte sahaya daha çok ineceğiz ”dedi.
ATIK YÖNETİMİNDE İZAYDAŞ ÖRNEKLERİ
İZAYDAŞ zirveye Genel Müdür Yardımcısı İsmail Uludağ, Yakma Tesisi Müdürü Şahan Dede, Laboratuvar Şefi Erkan Baysal, Proje Şefi Onur Uludağ, Pazarlama Sorumlusu Halim Çakıroğlu, Çevre Yönetim Sistemleri Sorumlusu Aysun Saraç, Geri Kazanım Sorumlusu Arzu Ulutaş, Deniz Hizmetleri Sorumlusu Ercan Azak ve Salih Ayhan ile Halkla İlişkiler biriminden Özkan Aytaç ve Ferhat Yıldız’dan oluşan ekiple katıldı. Merakla beklenen İZAYDAŞ sunumları, sektörün tüm aktörleri tarafından ilgiyle takip edildi. Atıktan Enerji başlıklı oturumda İZAYDAŞ Yakma Tesisi Müdürü Şahan Dede, Tıbbi Atıkların Yönetimi başlıklı oturumda İZAYDAŞ Geri Kazanım Sorumlusu Arzu Ulutaş, Atık Yönetimi Faaliyetleri başlıklı oturumda ise Deniz Atıkları Yönetimi Uygulamaları sunumu ile İZAYDAŞ Deniz Hizmetleri Sorumlusu Ercan Azak ve Çevre Laboratuvarı Uygulamaları sunumu ile İZAYDAŞ Laboratuvarı Şefi Erkan Baysal kürsüde yer aldı.
TANITIM STANDI VE İZAYCAN
İZAYDAŞ, İSTAÇ, TAYÇED, ATLAS, AKADEMİ ÇEVRE, EKOVAR,
LASDER, TÜDAM gibi etkin kurum ve kuruluşların da desteklediği organizasyona İZAYDAŞ, 11 kişilik ekiple adeta çıkarma yaptı. Oturumlara verilen aralarda İZAYDAŞ’ın tanıtım standı ve çevreci çocuk İZAYCAN maskotu büyük ilgi gördü.
24-28.02.2019
Haber Resimleri













Diğer Haberler
-
TES-İŞ ADAPAZARI ŞUBESİNİN YENİ YÖNETİMİ İZAYDAŞ´TA
2013 yılının sonunda yapılan 10. Olağan Genel Kurul ile yeniden göreve seçilen TES-İŞ Adapazarı Şube Başkanı İrfan Kabaloğlu ve yeni yönetimi ilk ziyaretini İZAYDAŞ´a gerçekleştirdi...Haberin Devamı -
İZAYDAŞ AİLESİ BİR YILINI DEĞERLENDİRDİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ, yılsonu kapanış ve değerlendirme toplantısında bir araya geldi. ..Haberin Devamı -
İZAYDAŞ SİSTEME YATIRIM YAPIYOR
İZAYDAŞ, kurumsal bilgi sistemini tek kaynakta birleştiriyor...Haberin Devamı -
İZAYDAŞ, GELECEK ON YILINI PLANLIYOR
Atık yönetiminde Türkiye'nin lider kuruluşu İZAYDAŞ´ın uzman kadrosu, şirketin geleceğine ışık tutacak Stratejik Planlama Çalıştayı´nda bir araya geldi. ..Haberin Devamı -
İZAYDAŞ FİLOSUNA YENİ HİZMET ARAÇLARI
İZAYDAŞ, hizmet kalitesini arttırmaya yönelik yatırımlarını sürdürüyor. Yeni iş makinesi ve üç adet kamyonu filosuna katan İZAYDAŞ´ta mütevazi bir tören düzenlendi...Haberin Devamı