İZAYDAŞ’tan Sıvı Gübre Desteği



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ, atık yönetimi faaliyetlerinin yanı sıra biyogaz tesisinden elde ettiği katı ve sıvı gübrelerle kendisine komşu, civar köylerdeki tarımsal faaliyetlere destek olmaya devam ediyor. Eseler Mahallesi’ndeki tarım üreticilerinden Turan Özpınar, onlarca çeşit meyve ve sebzenin yanı sıra ceviz fidanlarının, İZAYDAŞ’tan aldığı sıvı gübre sayesinde iki yılda 3 metreye ulaştığını belirtti.

ÇEVRE DOSTU İZAYDAŞ

Türkiye’nin atık yönetimindeki lider kuruluşu İZAYDAŞ, çevre dostu yönetim anlayışı ile tesislerine yakın bölgelerdeki verimli topraklarda gerçekleşen tarım faaliyetlerine de katkı sunuyor. İZAYDAŞ bünyesindeki biyogaz tesisinde organik atıklardan elektrik enerjisi üretiminin sonucunda elde edilen katı ve sıvı gübre, çevre köylerdeki tarım üreticileri tarafından yoğun ilgi görüyor.  

EN VERİMLİ TOPRAK BURADA

İzmit’in Eseler Mahallesi’nde onlarca çeşit sebze ve meyve üretimi gerçekleştiren 66 yaşındaki Turan Özpınar, İZAYDAŞ’tan temin ettiği sıvı gübre ile tarım üretimini ikiye katladığını belirtti. Özpınar, “Eski bir sanayiciyim. 13 yıl önce bu araziyi satın aldım. Toprakla uğraşmayı dedemin yanında çocukken öğrendim. Emekli olduktan sonra eski bilgilerimi, aldığım özel zirai eğitimlerle pekiştirdim. Şimdi 40 dönüm arazi üzerinde botanik işiyle ilgileniyorum. Onlarca çeşit meyve fidan üretimi ve sebze üretimi yapıyorum. Dünyada ender bulunan çeşitli meyvelerin üretimine yönelik çalışmalarım bile var. Bu topraklar çok verimlidir. Kimse bunun aksini iddia edemez” ifadelerini kullandı.

SIVI GÜBRE TAM BİR MUCİZE

Tarım üreticisi Turan Özpınar açıklamasında ayrıca İZAYDAŞ ile ilgili mantık dışı söylentilere şaşırdığını kaydetti. Özpınar “İZAYDAŞ ile ilgili manasız, zehir saçıyor başlıklı söylentilere de şaşırıyorum açıkçası. Benim burada botanik çalışmalarım var. Çok değerli uzman bilim insanlarından destek alıyorum. İZAYDAŞ’ın biyogaz tesisinden temin ettiğim sıvı gübre tam bir mucize. İZAYDAŞ yetkilileri, yoğun işlerinin yanında bana son bir yılda 280 ton sıvı gübre desteği verdi. İki yıllık ceviz fidanlarım 3 metreye ulaştı. İşini çok iyi yapan, ayrıca bu kentin ve ülkenin en önemli ihtiyacına hizmet eden bir kamu kurumu. Yani bu tesis hepimizin. Çevreye zehir saçıyor olsaydı hemen yakınında ben bu faaliyetlerimi gerçekleştiremezdim” şeklinde konuştu.


Haber Resimleri



              



Diğer Haberler

  • İZAYDAŞ FİLOSUNA YENİ HİZMET ARAÇLARI

    İZAYDAŞ FİLOSUNA YENİ HİZMET ARAÇLARI

    İZAYDAŞ, hizmet kalitesini arttırmaya yönelik yatırımlarını sürdürüyor. Yeni iş makinesi ve üç adet kamyonu filosuna katan İZAYDAŞ´ta mütevazi bir tören düzenlendi...Haberin Devamı
  • İZAYDAŞ ÖĞRENCİLERİN GÖZDESİ

    İZAYDAŞ ÖĞRENCİLERİN GÖZDESİ

    Çevre ve atık yönetiminde öncü kuruluş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ, sektöre adım atacak olan üniversite öğrencilerinden yoğun ilgi görüyor...Haberin Devamı
  • İZAYDAŞ, bir projeye daha imza koydu

    İZAYDAŞ, bir projeye daha imza koydu

    Düzce Üniversitesi´nde düzenlenen imza protokolü ile yeni bir atık bertaraf ve enerji üretim tesisinin Ar-Ge çalışması için ilk adım atıldı...Haberin Devamı
  • İSU HEYETİ İZAYDAŞ´I GEZDİ

    İSU HEYETİ İZAYDAŞ´I GEZDİ

    İSU yetkilileri, İZAYDAŞ´ın yeni yatırımlarından çöp sızıntı suyu arıtma tesisini inceledi. ..Haberin Devamı
  • MİLLETVEKİLİ ŞEKER: İZAYDAŞ´IN ENERJİSİ GURUR VERİYOR

    MİLLETVEKİLİ ŞEKER: İZAYDAŞ´IN ENERJİSİ GURUR VERİYOR

    Milletvekili İlyas Şeker, İZAYDAŞ'ta incelemelerde bulundu. Şeker, "Fabrikanın kapasitesinin artırılması ve elektrik enerjisi üretilmesi konusunda başarılı hizmetlerinden dolayı İZAYDAŞ yönetimini tebrik ediyorum." dedi...Haberin Devamı