İZAYDAŞ, Enerji Verimliliği Sempozyumunda



Kojenerasyon ve Trijenerasyon ile Üretimde Enerji Verimliliği Sempozyumu KSO ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Üyesi olduğumuz iki kurum, Kocaeli Sanayi Odası ve Türkiye Kojenerasyon ve Temiz Enerji Teknolojileri Derneği (TÜRKOTED)  işbirliği ile “Kojenerasyon ve Trijenerasyon ile Üretimde Enerji Verimliliği Sempozyumu” gerçekleştirildi.

Kocaeli Sanayi Odası Konferans Salonunda düzenlenen sempozyuma TÜRKOTED Yönetim Kurulu Üyeleri, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri, firmaların yetkilileri ve üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Sempozyum öncesinde TÜRKOTED yetkilileri İZAYDAŞ’a gelerek çalışmalarımız ve gerçekleştirilecek projeler hakkında İZAYDAŞ Genel Müdürümüz Muhammet Saraç tarafından bilgilendirildiler. Enerji yatırımlarını yerinde gören heyet sonrasında gerçekleşecek toplantı için Kocaeli Sanayi Odası tesislerine geçtiler.

Sempozyumun açılışını yapan KSO Genel Sekreteri Memet B. Turabi konuşmasının ilk bölümünde Kocaeli ve Kocaeli sanayisi hakkındaki verileri katılımcılarla paylaştı. Turabi; konuşmasında “Enerji tüketimi sıralamasında ilimiz İstanbul ve İzmir’den sonra üçüncü sıradadır. Yüzölçümü bakımından Türkiye’nin sekizinci küçük ili olduğu düşünüldüğünde bu rakam oldukça dikkat çekicidir. Hepinizin bildiği gibi, ülkemizin ekonomi ile ilgili en önemli sorunlardan biri cari açıktır. Cari açığı oluşturan en büyük kalem de enerji ithalatıdır.” dedi.

Turabi; “Enerjide dışa bağımlı olan ülkemizin, artan enerji talebini karşılayabilmek amacıyla yenilenebilir kaynaklardan azami ölçüde faydalanmak ve enerji verimliliğini artırmak konusunda yapacağımız hamleler öne çıkmaktadır.” diye ilave etti.

Moderatörlüğünü İZAYDAŞ Genel Müdürümüz ve KSO Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Saraç’ın yaptığı sempozyumda dört konuşmacı sunumları ile yer aldı.

TÜRKOTED Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Aydın; “Üretimde Enerji Verimliliğinde Kojenerasyonun Önemi”, TÜRKOTED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Özdemir; “Kojen-Trijen Sistemlerinin Genel Tanıtımı”, Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Özalp; “Endüstriyel Kojenerasyon” ve Yönetim Kurulu Üyesi Emre Arıcan; “Bölgesel Isıtma için Kojenerasyon-Dünyadan ve Ülkemizden Örnekler” ile ilgili sunumlarını yaparak katılımcılarla bu konulardaki bilgi ve tecrübelerini paylaştılar.

Ayrıca Türkiye Kojenerasyon ve Temiz Enerji Teknolojileri Derneği’nin Yönetim Kurulu Toplantısı’na da Kocaeli Sanayi Odası ev sahipliği yaptı. 


Haber Resimleri



           



Diğer Haberler

  • TÜMSİADDAN SARAÇA ZİYARET

    TÜMSİADDAN SARAÇA ZİYARET

    TÜMSİAD adına konuşan Başkan Yaldız dernek faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu, enerji dönüşümü, enerji verimliliği ve çevre konularında TÜMSİADın gerçekleştirmeyi planladığı projeler ve eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aktardı...Haberin Devamı
  • BİLGİ İŞLEMCİLER İZAYDAŞTA

    BİLGİ İŞLEMCİLER İZAYDAŞTA

    Genel Müdürlük Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya kurumumuzun Bilgi İşlem Şefi ve Bilgi işlem çalışanları ile İl Özel İdaresi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İlçe Belediyeleri ile İştiraklerde çalışan Bilgi İşlem personeli katıldı...Haberin Devamı
  • GEMİ VE LİMAN İŞLETMECİLERİ İLE BULUŞTUK

    GEMİ VE LİMAN İŞLETMECİLERİ İLE BULUŞTUK

    Bilgilendirme toplantısı kapsamında organize ettiğimiz oluşuma Genel Müdürümüz Muhammet Saraç başta olmak üzere Genel Müdür Yardımcılarımız, bazı birim müdürlerimiz ile orta düzey yöneticilerimiz katıldı...Haberin Devamı
  • 2010 YILI II. YÖNETİM GÖZDEN GEÇİRME TOPLANTISI YAPILDI

    2010 YILI II. YÖNETİM GÖZDEN GEÇİRME TOPLANTISI YAPILDI

    Türkiyenin lider, öncü ve ilk atık bertaraf tesisi olan İZAYDAŞın, “2010 yılı II.Yönetim Gözden Geçirme Toplantısı” İZAYDAŞ Genel Müdürlük Toplantı Salonunda yapıldı. ..Haberin Devamı
  • SARAÇ ‘TAN TES-İŞ GENEL BAŞKANI KUMLUYA ZİYARET

    SARAÇ ‘TAN TES-İŞ GENEL BAŞKANI KUMLUYA ZİYARET

    Genel Müdürümüz Muhammet Saraç bir süre önce yeniden TES-İŞ Genel Başkanlığına seçilen aynı zamanda TÜRK-İŞ Genel Başkanı da olan Mustafa Kumlu yu TES-İŞ Genel merkezinde ziyaret etti...Haberin Devamı