İZAYDAŞ, Enerji Verimliliği Sempozyumunda
Kojenerasyon ve Trijenerasyon ile Üretimde Enerji Verimliliği Sempozyumu KSO ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Üyesi olduğumuz iki kurum, Kocaeli Sanayi Odası ve Türkiye Kojenerasyon ve Temiz Enerji Teknolojileri Derneği (TÜRKOTED) işbirliği ile “Kojenerasyon ve Trijenerasyon ile Üretimde Enerji Verimliliği Sempozyumu” gerçekleştirildi.
Kocaeli Sanayi Odası Konferans Salonunda düzenlenen sempozyuma TÜRKOTED Yönetim Kurulu Üyeleri, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri, firmaların yetkilileri ve üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.
Sempozyum öncesinde TÜRKOTED yetkilileri İZAYDAŞ’a gelerek çalışmalarımız ve gerçekleştirilecek projeler hakkında İZAYDAŞ Genel Müdürümüz Muhammet Saraç tarafından bilgilendirildiler. Enerji yatırımlarını yerinde gören heyet sonrasında gerçekleşecek toplantı için Kocaeli Sanayi Odası tesislerine geçtiler.
Sempozyumun açılışını yapan KSO Genel Sekreteri Memet B. Turabi konuşmasının ilk bölümünde Kocaeli ve Kocaeli sanayisi hakkındaki verileri katılımcılarla paylaştı. Turabi; konuşmasında “Enerji tüketimi sıralamasında ilimiz İstanbul ve İzmir’den sonra üçüncü sıradadır. Yüzölçümü bakımından Türkiye’nin sekizinci küçük ili olduğu düşünüldüğünde bu rakam oldukça dikkat çekicidir. Hepinizin bildiği gibi, ülkemizin ekonomi ile ilgili en önemli sorunlardan biri cari açıktır. Cari açığı oluşturan en büyük kalem de enerji ithalatıdır.” dedi.
Turabi; “Enerjide dışa bağımlı olan ülkemizin, artan enerji talebini karşılayabilmek amacıyla yenilenebilir kaynaklardan azami ölçüde faydalanmak ve enerji verimliliğini artırmak konusunda yapacağımız hamleler öne çıkmaktadır.” diye ilave etti.
Moderatörlüğünü İZAYDAŞ Genel Müdürümüz ve KSO Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Saraç’ın yaptığı sempozyumda dört konuşmacı sunumları ile yer aldı.
TÜRKOTED Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Aydın; “Üretimde Enerji Verimliliğinde Kojenerasyonun Önemi”, TÜRKOTED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Özdemir; “Kojen-Trijen Sistemlerinin Genel Tanıtımı”, Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Özalp; “Endüstriyel Kojenerasyon” ve Yönetim Kurulu Üyesi Emre Arıcan; “Bölgesel Isıtma için Kojenerasyon-Dünyadan ve Ülkemizden Örnekler” ile ilgili sunumlarını yaparak katılımcılarla bu konulardaki bilgi ve tecrübelerini paylaştılar.
Ayrıca Türkiye Kojenerasyon ve Temiz Enerji Teknolojileri Derneği’nin Yönetim Kurulu Toplantısı’na da Kocaeli Sanayi Odası ev sahipliği yaptı.
Haber Resimleri





Diğer Haberler
-
ATAFEN ÖĞRENCİLERİ İZAYDAŞTA
Özel Atafen Anadolu Lisesi 9. sınıfta eğitim gören 53 öğrenci çevre bilincini arttırmak ve geliştirmek amaçlı olarak tesisimizi ziyaret ettiler...Haberin Devamı -
BAKANLIK YETKİLİLERİ BİYOGAZ TESİSİNİ İNCELEDİ
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri beraberinde bulunan yabancı konuklar ile birlikte bünyemizde bulunan Biyogaz Tesisini incelemek üzere ziyarette bulundular...Haberin Devamı -
İZAYDAŞ ATIK ÜRETİCİLERİYLE GOSBDA BULUŞTU
Ülkemizin ilk ve atık alım miktar ve çeşitliliği bakımından en büyük bertaraf tesisi olan İZAYDAŞ, Gebze Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Merkezinde (GOSB) Kocaeli ve çevre illerde üretim yapan firmalar ile, Kocaeli ve genelde ülkemizde atık yönetiminde gelinen noktayı değerlendirmek ve atık üreticileriyle işbirliği potansiyelini arttırmak amacıyla bir toplantı organize etti...Haberin Devamı -
İZAYDAŞA STAJYER AKINI
Türkiyenin lider öncü ve ilk atık bertaraf tesisi olan İZAYDAŞ yeni öğretim yılında 57 stajyer kabulü gerçekleştirdi. Birçok lise öğrencisinin başvuru yaptığı kurumumuza toplamda 57 başvuru kabul edildi. Kış dönemi stajı için on dört farklı meslek grubuna imkân sağlandı...Haberin Devamı -
İTFAİYECİLER TESİSLERİMİZİ GEZDİ
Türkiye Belediyeler Birliği tarafından organize edilen “İtfaiyecinin Eğitimi” kapsamında, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü (KOBİTEM) organizasyonu ile 30 kişilik bir ekip tesisimizi ve çalışmalarımızı yerinde görmek üzere ziyarette bulundular. ..Haberin Devamı