YUVAM´DAN DEPOLAMA ALANLARI TEFTİŞİ



Her gün evsel çöplerimizin oluşturduğu binlerce ton atığı kontrol altına alan İZAYDAŞ, bir süredir yürüttüğü depolama alanları bilgilendirme programı çerçevesinde komşularını ağırlamaya devam ediyor. Programa katılan Yuvam sakinleri, öğrendikleri bilgilerden hayli memnun kaldı.

CUMHURİYET VE AKARCA

Farklı günlerde gerçekleşen ziyaret programlarına, önce Yuvam Cumhuriyet, ardından Akarca Mahallesi sakinleri katıldı. Deponi Şefi Bilge Girginin yaptığı sunumla başlayan programda, İZAYDAŞın çalışma sistemi ve yürüttüğü projeler hakkında detaylı bilgi verildi, mahalle sakinlerinin sunum sırasında sorduğu sorular yanıtlandı.

Yuvam Akarca ve Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinden oluşan grup, sunumun ardından evsel atıkların depolandığı alanlar, koku ile ilgili yürütülen çalışmalar, yakma tesisi, biyogaz ve çöp gazından elektrik üreten tesisleri yerinde görme imkânı buldu. Grup ayrıca, koku bariyeri sistemi hakkında bilgi aldı, kokunun tehlikeli atıklardan gelmediğini öğrendi.

“TEREDDÜTLERİM KAYBOLDU”

Ziyareti değerlendiren Yuvam Akarca mahalle sakinlerinden Latife Malkoç, “Bu geziden çok memnun kaldık. Bizlere yer yer koku rahatsızlığı veren bölgedeki depolama alanlarının, 5-6 yıl sonra dolacak olmasına da çok sevindik. Bugüne kadar çok kötü şeyler duymuştuk. Bu söylentiler de burada karşılıksız çıktı. Keşke daha önce gelseydik” diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Kenan Duman ise, çöplerin böyle medeni bir şekilde kontrol altına alınmasının önemli olduğunu belirterek, “Daha önce bir takım tereddütlerim vardı. Şimdi o tereddütler kayboldu” dedi.

“GELDİK VE ÖĞRENDİK”

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Sevgi Koyun, ziyaret sayesinde İZAYDAŞı artık daha detaylı tanıdıklarını belirterek, “Özellikle kokunun kaynağı, çöplerle ilgili hangi işlemlerin yapıldığını bu ziyaretle öğrenmiş olduk. Vatandaşımız bundan sonra koku ile ilgili anlamsız söylentilere itibar etmeyecek” şeklinde konuştu ve yetkililere teşekkür etti.

İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, ziyaretin sonunda misafirlerle bir araya geldi. Burada düşüncelerini dile getiren Yuvam sakinleri, kötü düşünceleri geride bıraktıklarını ifade ederek, yapılan çalışmalar nedeniyle yetkililere teşekkür etti. 25.03.2013

 


Haber Resimleri



                 



Diğer Haberler

  • MÜŞTERİ DENETİMİNDEN İZAYDAŞA TAM NOT

    MÜŞTERİ DENETİMİNDEN İZAYDAŞA TAM NOT

    İZAYDAŞ, 2. Taraf Müşteri denetimleri kapsamında Corning Kablo ve Sistemleri Ltd. Şti. adına anlaşmalı oldukları uluslararası bağımsız denetçi kuruluşu CHWMEG tarafından 2011 yılı Kasım ayında denetlendi. ..Haberin Devamı
  • İZAYDAŞ DANİMARKADA EURİTS GENEL KURULUNA KATILDI

    İZAYDAŞ DANİMARKADA EURİTS GENEL KURULUNA KATILDI

    Avrupa Atık Yakma Birliği (EURİTS) Genel Kurulu Kommunekemi a/s firmasının ev sahipliğinde Danimarkanın Nyborg kasabasında yapıldı. ..Haberin Devamı
  • İZAYDAŞ DÜNYANIN EN BÜYÜK ÇEVRE FUARI IFAT ENTSORGA 2012DE

    İZAYDAŞ DÜNYANIN EN BÜYÜK ÇEVRE FUARI IFAT ENTSORGA 2012DE

    7-11 Mayıs 2012 tarihleri arasında Almanyanın Münih kentinde düzenlenen IFAT ENTSORGA 2012 Fuarı dünyanın en büyük su, atık su, arıtma sistemleri, geri dönüşüm ve çevre fuarı olarak nitelendirilmektedir. ..Haberin Devamı
  • ULUSLARARASI ENERJİ AJANSI (IEA) İZAYDAŞI GEZDİ

    ULUSLARARASI ENERJİ AJANSI (IEA) İZAYDAŞI GEZDİ

    TÜBİTAK Enerji Enstitüsü ev sahipliğinde Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Bioenergy ExCo 69 grubu tesislerimizi ziyaret etti. ..Haberin Devamı
  • ATIK YÖNETİMİ SEKTÖRÜ FİRMALARI BİRLİK OLMA YOLUNDA

    ATIK YÖNETİMİ SEKTÖRÜ FİRMALARI BİRLİK OLMA YOLUNDA

    Atık yönetimi sektörü kuruluşlarından İZAYDAŞ, İSTAÇ, PETKİM, RECYDİA, MSG ENERJİ, KİPLASMA, EXİTCOM ve ANEL DOĞA firmalarının katılımı ile İstanbul Malta Köşkünde atık birliği oluşturma yolunda büyük bir adım atıldı. Bu kapsamda bu firmaların üst düzey yöneticilerinin katılımı ile danışma ve tanışma toplantısı düzenlendi. ..Haberin Devamı