ÇEVRE MÜHENDİSİ ADAYLARINDAN İZAYDAŞ´A ZİYARET
İZAYDAŞın tecrübe ve birikimleri üniversitelerin çevre mühendisliği bölümü öğrencileri tarafından ilgi görmeye devam ediyor. İZAYDAŞı gezen Marmara Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümü öğrencileri, atıklardan değer üreten İZAYDAŞın iyi anlaşılması gerektiğini belirtti.
ÖNCE SUNUM ARDINDAN TESİS TURU
Marmara Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümü öğrencilerine ilk olarak İZAYDAŞ konferans salonunda bir sunum yapıldı. Sektör Temsilcimiz Osman Boz, şirketin işleyişi, hizmet verdiği alanlar ve çalışma sistemindeki detayları anlatırken, çevre mühendisliği öğrencilerinin sorularını da cevapladı. Sunumun ardından yapılan tesis turunda üniversiteliler, depolama alanları, yakma tesisi, biyogaz ve çöp gazından elektrik üreten tesisi de yerinde gördü.
“ÖNEMLİ BİLGİLER EDİNDİK”
İZAYDAŞ ile tanışmanın, mesleki açıdan iyi bir deneyim olduğunu belirten Marmara Üniversitesi Çevre Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Berrak Biçerer, İZAYDAŞın, alanında çok önemli bir kuruluş olduğunu bildiklerini söyledi. İşletme konusunda çok önemli bilgilere sahip olduklarını ifade eden Biçerer, “Bu bilgiler ileride çok işimize yarayacak. İşletme konusunda önemli firmalardan bilgi almamız bizim açımızdan çok önemli” diye konuştu.
“BURADA DEĞER ÜRETİLİYOR”
Marmara Üniversitesi Çevre Mühendisliği 4. Sınıf öğrencisi Yiğit Seçkin de, Türkiyede halk arasında çöp toplanması ile alakalı yanlış anlaşılma olduğunu kaydetti. Seçkin, çöplerin buraya toplanarak sadece çevrenin kirletildiği, bu yüzden şehir dışına kurulduğu düşüncesinin yanlış olduğunu belirterek, “Bizler bu konuda insanların bilinçlenmesini istiyoruz” dedi. Seçkin, “Burada depolanan çöplerden aynı zamanda elektrik enerjisi üretiliyor. Bu enerjiyi insanlar kullanıyor, tesis kendini bu çöplerle işletiyor. Son olarak işlevini yitirdikten sonra yeşil alanlara dönüştürülüyor. İnsanlar için bir değeri olmayan yediğimiz yiyeceklerin artıklarından bir değer üretiliyor. Hem dünya için hem de ülke ekonomisi için. Bu çok önemli bir şey” diye konuştu.
02 Ocak 2013
Haber Resimleri






Diğer Haberler
-
İZAYDAŞTA ÖDÜL TÖRENİ
İZAYDAŞ Sosyal İşler Talimatı gereği ayın çalışanı seçilen, bebeği dünyaya gelen ve evlenen çalışanlarımıza Genel Müdürlük Toplantı salonunda bir kutlama töreni düzenlendi...Haberin Devamı -
NAKLİYE FİRMALARI İLE BAĞLARIMIZI GÜÇLENDİRDİK
Atık üreticisi ile İZAYDAŞ arasında bir bağ oluşturan, ilimizde faaliyet gösteren Tehlikeli Atık Taşıma Lisansı bulunan nakliye firmaları ile Antikkapı Restaurantda düzenlediğimiz yemekli toplantıda bir araya geldik...Haberin Devamı -
İL ÇEVRE VE ORMAN MÜDÜRÜNDEN SARAÇA ZİYARET
Kocaeli İl Çevre ve Orman Müdürü Mustafa Yılmaz beraberinde bulunan Çevre Yönetimi Şube Müdürü Şennur Yıldız, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü bünyesinde göreve yeni başlayan mühendis grup ile birlikte Genel Müdürümüz Muhammet Saraçı ziyaret etti...Haberin Devamı -
İZAYDAŞTA İSG KAPSAMINDA TATBİKAT YAPILDI
İşçi Sağlığı ve Güvenliği kapsamında çalışanların, olası acil durumlara hazırlıklı olmasının sağlanması, yapılması gerekenleri ortaya koymak ve acil müdahale ekiplerinde yer alan çalışanların etkinliğinin değerlendirilmesi amacıyla tahliye ve yangın tatbikatı 02.12.2010 tarihinde tesisimizde gerçekleştirildi...Haberin Devamı -
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ İZAYDAŞTA
Anadolu Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri tesisimizi ziyaret ettiler...Haberin Devamı